donderdag 16 april 2009

HET SPROOKJESACHTIGE ANDALUSIE


HET SPROOKJESACHTIGE ANDALUSIË
Hier onder volgt… een bloemlezing oorlogstaal op een late Donderdag-avond. Zoals Luther zei, toen hij in Rome de in pompeuze weelde levende Paus niet had kunnen overtuigen: Hier sta ik. Ik kan niet anders. Ik ook sta hier, en kan, als klein pionnetje in de grote mensenwereld, niet anders dan zeggen: Heren Grote Geesten, die de pretentie hebben ons te willen leiden, zien jullie da niet dat jullie (en wij meteen) dansen op een trillende vulkaan?
Hier in het Westen dienen wij uit bittere noodzaak quasi dagelijks een zoveelste vervolg aan de Geschiedenislessen over de Islam te breien. Natuurlijk worden de onzalige tijden van de wrede Islam liefst zoveel mogelijk vergeten door de linkse kerk. Daarom is het aller noodzakelijkst, dat wij ze zoveel mogelijk herhalen. Zodat ze herleven bij de gewone mensen, eenmaal ze terug aan de oppervlakte zijn gespit door enkelingen,. Als we zien hoe de moderne Turk op zijn achterpoten danst, zodra de Armeense Genecide door de Turken op de Armeense Christenheid (1917) ter sprake komt, zou het wel eens de moeite kunnen lonen, al deze Muzelmanse ‘veroveringstochten’ te herdefiniëren tot…genocide op Spaanse, Franse, Italiaanse, Portugese burgers, telkens met het betrokken jaartal erbij….Men geve deze genocides liefst een volgnummer met Romeinse cijfers, naar het voorbeeld van WO I en WO II. Dit voor de duidelijkheid.
Spaanse Genocides I tot XXXIII –
Italiaanse Genocides 1 tot LVI –
Franse Genocides I tot MXXVI, enz.
Tenware gezegde ‘linkse kerk’, uiteraard voorafgegaan door hun Islam-vrienden en paspoort-belgen, geneigd zijn de historische feiten te blijven loochenen of verdraaien… Want inderdaad, voor deze oude koekjesdozen-romantiek (zeggen ze) bestaat er geen heilige en alleen-zaligmakende holocaust-doctrine. Spijtig! Daar moest de Europese Commissie zich eens mee bemoeien, sè!
Werk aan de winkel voor de historici onder ons.
Slechts één voorbeeld. Ik neem, fantaseer en bewerk één zin van het artikel hieronder:
Vanuit Spanje slaagden ze er in 721 in om naar het niet minder katholieke Frankrijk te komen. Onder leiding van Abd al-Rahman, de gouverneur van Andalusië, staken ze de Pyreneeën over en veroverden Narbonne. Enz…..
Hertaald zou dit kunnen zijn:
“Het was de Moorse Sultan Abd al-Rhaman, verre voorvader van de huidige Marokkaanse heersers, die in 721 uit godsdienstfanatisme verantwoordelijk tekende voor de genocide op de voltallige bevolking van Zuid-Frankrijk. Gedurende 11 lange bloedige jaren trokken zijn moordenaars in golven al plunderend over het land, tot ze, bij Poitiers, in 732 gestopt werden door Karel Martel de Koning der Franken. Wetenschappers berekenden het aantal slachtoffers, mannen, vrouwen en kinderen op …. miljoen, wat bij benadering ver boven het getal der latere holocaus-slachtoffers ligt. Dit was slechts één der vele genocides die, in naam van de Godsdienst van de Vrede, gedurende duizend jaar plaats grepen tussen 721 en 1700, toen de Turkse legers voor de poorten van Wenen definitief tot staan werden gebracht….
Heren historici, groter van formaat dan Ward DeBever (want die is alleen goed voor binnenlands gebruik), waar wachten en jullie op? Oriana Fallaci is jullie voor gegaan, en geleerden als Mark Gabriel (zier vorig stukje) is een levende bron van onverdacht Islam-gehalte. Ooit was die zelfs een van hen…die aan 12 jaar de Koran glad van buiten kon opzeggen.
Voor ons, gewone mensen, zou een soort tijdstabel volstaan. Jaartallen vestgezet op een horizontale lijn, met tussen haakjes de huidige naam va het onderworpen land en het aantal slachtoffers. Dat alles in groene kleur, de kleur van de haat en van de Islam. Op dezelfde lijn, in bloedrood, het rood van de Kruistochten, de tegenacties.
Ik geloof niet dat er een (ander) tekeningetje bij zou moeten…..Want dergelijke tijdstabel zou bij de moslim-heersers een storm van gespeelde verontwaardiging (en bommen) doen opsteken, erger dan de Deense cartoons of de Fitna-films van Geert Wilders. Maar als signaal dat het Westen zich voortaan strijdvaardig wil opstellen, zou het zijns gelijke niet hebben…Op voorwaarde natuurlijk, dat het werkstuk door wetenschappers met voldoende haar op hun tanden zou gewaarborgd zijn.
Diogenes-met-de-lamp, wo bist du ‘bleben?
Let wel! Het Westen is kansloos zonder de Arabische olie….Tenzij er op korte termijn daar kan aan verholpen worden. Maar Ja! Daar is Moe Vogels dan weer tegen!
Persoonlijk zou ik graag zien dat de ogen naar het ‘Oneindige Rusland’, dat al lang niet meer de vijand is (integendeel, kijk naar de bloeiende Orthodoxe erediensten in Moskou) gericht werden. In iedere oorlog kiest men vrij – en van ver op voorhand - zijn bondgenoten. Zijn vijanden komen vanzelf…..Eenmaal de Islam zijn eigen atoomwapen heeft (Iran) zal het hek van de dam zijn…..
*
***
.
Andalusië…het legendarische ”Al-Andalus” …sinds eeuwen een brug tussen Avondland en Oriënt…de gouden eeuw van Spanje in het Zuid-Andalusische Granada…

Moors juweel…de 700 jaar durende bloeiperiode…

Glorie van de zelfstandige Arabische cultuur…de grootste literaire en wetenschappelijke prestaties…namen hun enorme kennis mee…brachten het land tot bloei…de wetenschappen konden onder de islam opbloeien…

Oriana Fallaci ziet dat allemaal iets anders:

…Want de enige kunst waarin de zonen van Allah steeds hebben uitgeblonken, is de kunst van bezetten, veroveren en onderdrukken. De meest begeerde buit was altijd Europa, de christelijke wereld…

In het jaar 635 na Chr., dat wil zeggen drie jaar na de dood van Mohammed, bezetten de legers van de halve maan het christelijke Syrië en het christelijke Palestina. In het jaar 638 namen ze Jeruzalem en het Heilige Graf in. In het jaar 640, na de verovering van Perzië, Armenië en Mesopotamië, dus van het huidige Irak, marcheerden ze het christelijke Egypte binnen en overrompelden de christelijke Maghreb, dat wil zeggen Tunesië, Algerije en Marokko.

In het jaar 668 vielen ze voor het eerst Constantinopel aan en belegerden de stad vijf jaar lang. In het jaar 711 staken ze de Straat van Gibraltar over en gingen op het aartskatholieke Iberische schiereiland aan land, eigenden zich Portugal en Spanje toe, waar ze ondanks ene Pelayo en ene Cid Campeador en de talrijke, bij de Reconquista betrokken heersers ongeveer acht eeuwen bleven.

En wie in de mythe van het ”vreedzame samenleven” gelooft, dat volgens de collaborateurs de betrekkingen tussen veroverden en veroveraars vormde, zou er goed aan doen de verhalen over in brand gestoken kloosters en kerken te lezen, over ontheiligde kerken, verkrachte nonnen, christelijke of joodse vrouwen die ontvoerd of in harems opgesloten werden. Hij zou er goed aan doen om over de kruisigingen van Cordoba na te denken, over de opgehangenen van Granada, over de onthoofdingen in Toledo en Barcelona, Sevilla en Zamora. (Die in Sevilla werden uitgevoerd in opdracht van Mutamid, de koning, die met de afgehakte koppen de tuinen van zijn paleis versierde. Die in Zamora werden uitgevoerd in opdracht van Almanzor: de vizier, die de ”mecenas van de filosofen” werd genoemd, de ”grootste heerser die het islamitische Spanje ooit heeft voortgebracht”). Mijn God! Als men de naam Jezus of die van de Moeder Gods uitsprak, werd men direct terechtgesteld. Gekruisigd, zoals gezegd, of onthoofd of opgehangen. En vaak gespietst. Ook als men de klokken luidde. Ook wanneer men zich in het groen kleedde, de kleur van de islam. En als er een moslim voorbijkwam, moesten de ”ongelovige honden” aan de kant gaan en buigen. Als een moslim hen aanviel of uitschold, mochten ze zich niet verdedigen.

En weet je waarom de ”ongelovige honden” niet werden gedwongen om zich te bekeren tot de islam? Omdat bekeerlingen geen belastingen betaalden. De ”ongelovige honden” echter wel.

Vanuit Spanje slaagden ze er in 721 in om naar het niet minder katholieke Frankrijk te komen. Onder leiding van Abd al-Rahman, de gouverneur van Andalusië, staken ze de Pyreneeën over en veroverden Narbonne. Daar slachtten ze de complete mannelijke bevolking af, maakten alle vrouwen en kinderen tot slaven en trokken daarna verder naar Carcassonne. Van Carcassonne trokken ze op naar Nimes, waar ze een bloedbad aanrichtten onder monniken en paters. Vanuit Nimes trokken ze naar Lyon en Dijon, waar ze alle kerken plunderden. En weet je hoe lang hun veldtocht in Frankrijk duurde? Elf jaar. Ze kwamen in golven. In het jaar 731 bereikte een golf van 380.000 voetsoldaten en 16.000 ruiters Bordeaux, dat zich meteen overgaf. Van Bordeaux gingen ze naar Poitiers, daarna naar Tours en als Karel Martell in 732 de Slag van Tours en Poitiers niet gewonnen zou hebben, zouden vandaag ook de Fransen de flamenco dansen.

In het jaar 827 landden ze op Sicilië, nog een doel van hun begeerte. Zoals gebruikelijk moordend en brandschattend veroverden ze Syrakus en Taormina, Messina en daarna Palermo, en binnen een periode van vijfenzeventig jaar (zo lang hadden ze nodig om het trotse verzet van de Sicilianen te breken) islamiseerden ze het eiland. Ze bleven meer dan tweeënhalve eeuw, namelijk tot ze door de Normandiërs werden verdreven. Maar in het jaar 836 landden ze in Brindisi. En in 840 in Bari. Ze islamiseerden ook Apulië. In net jaar 841 landden ze in Ancona.

Daarna keerden ze van de Adriatische Zee naar de Tyrreense Zee terug en landden in de zomer van 846 in Ostia. Ze plunderden de stad, staken hem in brand en bereikten via de monding van de Tiber ook Rome. Ze belegerden de stad en drongen op zekere nacht binnen. Ze roofden de basilieken van de heilige Petrus en de heilige Paulus leeg en plunderden wat er te plunderen viel. Om ze kwijt te raken moest paus Sergius II. zich verplichten om aan hen een jaarlijkse oorlogsschatting van 25.000 zilveren munten te betalen. Om verdere aanvallen te voorkomen, moest zijn opvolger Leo IV. de Leonische muren laten oprichten.

Nadat ze Rome echter met rust hadden gelaten, vestigden ze zich in Campania. Daar bleven ze zeventig jaar. Ze verwoestten Montecassino en kwelden Salerno. In deze stad vermaakten ze zich er een tijdlang mee om iedere nacht de maagdelijkheid van een non te offeren. Weet je waar? Op het altaar van de kathedraal.

In het jaar 898 daarentegen landden ze in de Provence. In het huidige Saint Tropez, om precies te zijn. Daar vestigden ze zich en trokken in het jaar 911 de Alpen over om Piemonte binnen te marcheren. Ze bezetten Turijn en Casale, staken kerken en bibliotheken in brand, vermoordden duizenden christenen en trokken daarna verder naar Zwitserland. Ze bereikten het Meer van Genève en keerden daarna, ontmoedigd door de sneeuw, om. Ze trokken zich terug in de warme Provence en bezetten in het jaar 940 de stad Toulon…

Tegenwoordig is het modern om je vanwege de kruistochten op de borst te kloppen, het westen voor de kruistochten te berispen, in de kruistochten een onrechtvaardigheid te zien in het nadeel van de arme, onschuldige moslims. Maar het was niet alleen de bedoeling van de kruistochten om weer in het bezit van het Heilige Graf te komen, maar ze waren vooral het antwoord op vierhonderd jaar invasie, bezetting, geweld en slachtpartijen. Een tegenoffensief, dat de islamitische expansiepogingen in Europa diende te stoppen. En deze (de een z’n dood is de ander z’n brood) naar het oosten om te leiden. Richting India, Indonesië, China, Afrika alsmede naar Rusland en Siberië, waar de tot de islam bekeerde Tataren de Koran al verbreidden.

Na de kruistochten begonnen de zonen van Allah inderdaad ons precies zo te mishandelen als voorheen en erger dan voorheen. Deze keer in de vorm van de Turken, die op het punt stonden het Osmaanse rijk te stichten. Een rijk, dat tot 1700 al zijn heb- en vraatzucht op het westen concentreren en Europa in zijn favoriete slagveld veranderen zou…

(Uit: Oriana Fallaci – ”De kracht van het verstand”)

LINK: http://kewil.myblog.de/kewil/art/2576231


Bron: www.kewil.myblog.de

Bovenstaand artikel werd uit het Duits vertaald door:

E.J. Bron in het Vrije Volk

Geen opmerkingen: